VIDEO: KOM I GANG

Se video der viser hvor nemt du kommer i gang med dit nye fitnesscenter
KOM GODT I GANG »

HENT VORES NYE FOLDER

Få inspiration til at starte eget fitnesscenter...
Foreningsfitness folder (0.5 Mb)

SÅDAN KOMMER DU I GANG

Foreningsfitness tilbyder foreninger rådgivning og lån til opstart af et foreningsbaseret fitnesscenter.Der er mulighed for et gratis afklarende rådgivningsforløb, hvor en rådgiver hjælper med at afklare behov og muligheder. Derudover er der mulighed for at søge om lån til etablering af et foreningsbaseret fitnesscenter samt rådgivning under etablering af foreningen.

Afklarende rådgivning
Foreninger der ønsker rådgivning om opstart, kan søge om et afklarende rådgivningsforløb, som består af 2-3 møder med initiativtagere, bestyrelsen og evt. kommende instruktører.

Ansøgning om afklarende rådgivningsforløb.

Lån og rådgivning
Foreninger der har taget beslutning om at etablere en fitnessforening, kan ansøge om lån og rådgivning.
Rådgivningen svarer til 2-3 workshops med bestyrelse og instruktører.
Ansøgning om lån og rådgivning.

Kvalitetsrammer
Foreningsfitness har igennem årene opnået erfaringer med hvilke kvalitetsrammer der skaber de bedste foreningsbaserede fitness centre.
På basis heraf har vi fastlagt nogle rammer, som skal sikre kvalitet i foreningen og som skal sikre klare rammer for foreningsdannelse, medlemskab og medlemstilbud.

Foreningsfitness kvalitetsrammer:

• Foreningen er selvstændig og bygger på direkte medlemsindflydelse.
  • Overskud kan alene gå til fitnessforeningen – altså non-profit-princippet
  • Alle har medlemskab af foreningen (minimum 3 måneders medlemskab)
  • ‘Foreningen er åbent for alle’ - bredde i målgruppe
  • Grundpakke af kvalitetsudstyr til funktionel træning
  • Instruktører er ulønnede
  • Instruktører er uddannede indenfor det område de instruerer i
  • Alle medlemmer får individuel instruktion og træningsprogram ved start i foreningen
  • Opfølgning tilbydes senest 3 måneder efter første instruktion og der fastlægges rammer for opfølgning
  • Dopingpolitik – forebyggelse og håndtering ved mistanke, doping ansvarlig
  • Børn under 15 år kun på hold med uddannet instruktør
  • Klare rammer for etik/regler
  • Klare rammer for sikkerhed og vedligeholdelse
Non profit princip
Fitness er en idrætsgren på linje med f.eks. badminton, fodbold, gymnastik og derfor er det de samme principper der anvendes til at understøtte fitness som andre aktiviteter; dvs. rådgivning, uddannelse og lån. Fitness er en aktivitet danske idrætsforeninger har tilbudt i mange år. Det første egentlige fitnesscenter i Danmark blev etableret i 1969 - OBBC - som var et foreningsbaseret fitnesscenter.